Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Preševska Dolina Sandžak Srbija Vijesti

Na današnji govor Šaipa Kamberija u parlamentu, čekalo se trideset godina

Share

Brojne ozbiljne teme koje se pokreću u skupštini ili uopšte u javnosti Srbije, nerijetko se zloupotrebaljavaju za interese vlasti.

Nažalost, interes vlasti je u globalu odsustvo slobode, odsustvo pravnog sistema i sigurnosti, te i odsustvo demokratije u Sandžaku.

Upravo zbog toga imamo strahovitu medijsku propagandu gdje se pojam terorizam nikada ne odnosi na evidentni državni teror, skoro nikada na realnu prijetnju brojnih postojećih četničkih i mafijaških skupina.


Tabloidno društvo i tabloidni režim, sa hiljade naslova su za pojam terorizam vezivali predstavnike manjina i uopšte građane koji se zalažu za spomenutu slobodu, legalizam i demokratiju.

I Ljajiću i Zukorliću je, primjera radi, virtualno, a zatim i viralni, prijetio i ISIL, prijetile su im godinama strane službe, prijetili su im i domaći politički neistomišljenici, uključujući i međusobne navodne prijetnje po život.

Sve te prijetnje su se odvijale na medijima i u sklopu progande, apsolutno nigdje izvan toga.

Sve te prijeteće organizacije, kao što su ISIL, crnogorska mafija, albanska i turska veza, naoružane skupine političkih stranaka itd, odnosili su se na Bošnjake i na građane Sandžaka, u cilju stigmatizacije. Naravno, ovdje govoreći samo sa aspekta Sandžaka, a isto se odnosi i na Albance, kao i na sve koje je režim prepoznao kao prijetnju za svoje zle interese.

Sve te njihove izjave o prijetnjama, zapravo su igranja uloge u predstavi koju režira paradržavni sistem, onaj isti faktor koji je presuđen i za genocid, na kraju krajeva.

 

Zbog svega toga, može se reći da se na današnje obraćanje Šaipa Kamberija i argumentovano dokazivanje istine, čekalo bezmalo trideset godina ili makar dvadeset, ako isključimo devedesete iz povijesti demokratskog pluralizma i parlamentarizma Srbije.

Nakon što je država Srbija u parlamentu imala jednog Meha Omerovića, paradigmu ove podle stigmatizacije, koji je sav svoj politički angažman usmjerio na to, danas u parlamentu djeluje Šaip Kamberi.

Ta činjenica ulijeva nadu i uprkos sve, veliki je preokret ka boljem.

Tagovi

Može vam se svideti

Sledeći