Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Politika Sandžak Vijesti

Muamer Zukorlić priznao da je za ministarsko mjesto od Vučića blokirao bošnjačko jedinostvo

Share

Predsjednik Stranke pravde i pomirena (SPP) Muamer Zukorlić potvrdio je da će, između ostalog, dobijanje jednog ministarstva od Vučića biti “donja crta” za učešće te stranke u vlasti na republičkom nivou i da je unaprijed znao da će propasti pregovori o bošnjačkom jedinstvu, jer ne želi da se miješa u rješavanje statusa Sandžaka.

Govoreći na konferenciji za medije svoje stranke istakao je da su pristali na razgovore iako su znali da se dogovor neće postići jer, kako je rekao, „ne žele da se miješaju aktivnosti o rješavanju  statusu Sandžaka i statusu Bošnjaka“ iako zna da SDA Sandžaka sama ne može da rješava status Sandžaka.

Zukorlić je ponovio da očekuje da će dobiti poziv za učešće u novoj Vladi Srbije.

“Naravno da bi se to desilo, da SPP svojim kapacitetom može biti garant ostvarenju ovih ciljeva i programa, je jedino moguće ako SPP bude članica te vlade. Ne samo ministarstvo, ali svakako da imamo zahtjeve u prekomponovanju utjecaja kroz državne ustanove u Sandžaku, koje je možda u istom rangu važno kao ministarstvo jer ove katastrofe se najmanje dešavaju preko ministarstva”, istakao je Zukorlić dodavši da Rasim Ljajić u Novom Pazaru kontroliše preko 45 državnih ustanova, te da je to “baza kojom se vještački održava jedna politička moć”. – rekao je Zukorlić.

Tagovi

Može vam se svideti