Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Hrvatska Politika Region Srbija Vijesti

Milanović: Vučić je bio ratnohuškač – Vulin: Milanović je ustaša i glup

Share

Obraćajući se iz New Yorka gdje jučer i danas boravi, hrvatski predsjednik Zoran Milanović je govorio i o proširenju EU.

Milanović je istakao da su pristupni pregovori Srbije započeli još 2014. godine, a da je Srbija do sada otvorila svega osamnaest poglavlja i dva privremeno zatvorila.

Srbija nema snažnu namjeru za ulazak u EU, smatra on, za razliku od Albanije i Sjeverne Makedonije, za koje kaže da se, kako kaže snažno trude i bore. Zaključuje i da je Crna Gora najbliže ulasku u EU s 33 otvorena poglavlja i 3 zatvorena.

Milanović je istakao i nepobitnu činjenicu da je trenutni srpski predsjednik bio ratnohuškač u toku ratova u bivšoj Jugoslaviji.

Ubrzo je uslijedio i odgovor i to od “malog Šešelja”, kako novinari nazivaju Aleksandra Vulina, što zbog retorike, ali i zbog karaktera.

Vulin je u svim stilu kazao da se političari u Hrvatskoj dijele na otvorene i prikrivene ustaše, ističući tezu da su time svi hrvatski političari ustaše, a što je karakteristična srpska fašistička terminologija kada su u pitanju Hrvati i uopšteno drugi narodi.

U svom saopštenju, srpski ministar policije se dotakao i pitanja inteligencije, te u karakterističnom stilu zaključio da Milanović, osim što je svakako ustaša, spada i među gluplje hrvatske političare. 

Tagovi

Može vam se svideti