Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Novi Pazar Politika Sandžak Tutin Vijesti

KOLAPS ELEKTRO-SISTEMA PAZARA I TUTINA Poslušnici režima obili zahtjev SDA Novi Pazar

Share

Prema studiji iz 2010. godine o stabilnosti elektroenergetskog sistema na području Novog Pazara, a čemu pripada i Tutin, ovaj ogranak ima najnesigurnije napajanje električnom energijom na području Srbije.

Shodno tome, odbornici SDA Sandžaka su tražili u Skupštini glavnog grada Sandžaka Novog Pazara, da ovaj organ vlasti inicira konačno određenih sprovođenje projekata, nužnih za poboljšanje ovog sistema.

POVEZANO: AKTIVISTA SEAD SADIKOVIĆ O PLJAČKANJU TUTINA OD STRANE ELEKTROPRIVREDE SRBIJE

Riječ je o izgradnji određenih trafo-stanica i izgradnje drugih postrojenja, kao i obnove postojećih, a što je detaljno iznešeno Odluci koju je SDA ponudila Skupštini na usvajanje.

Nažalost, poslušnici velikosrpskog režima su odbili usvojiti ovu Odluku.

Vrlo je simptimatično odbijanje svakog prijedloga u kojem SDA Sandžaka predlaže da predstavnička tijela u Sandžaku, a kao što je i Skupština Novog Pazara, bilo šta traže od organa Republike Srbije.

Očigledno im je namjera da Sandžak dovedu u situaciju apsolutne šutnje i klimanja glavom pred Beogradom, a da bi onda režim mogao ucjenjivati građane Sandžaka, eventualno i povremeno ‘na kašičicu’ davati njegovim građanima, onoliko koliko sam procjeni.

Osim Aleksandra Vučića lično, također su i niži predstavnici njegovog velikosrpskog režima u više navrata obećavali brzo rješavanje ovog problema.

Prijedlogom SDA Sandžaka u Skupštini Novog Pazara bi se spriječila politizacija ovog problema, a komunikacija između državnih organa, recimo Elektrodistribucije i Vlade sa jedne strane, kao i građana Novog Pazara i Tutina sa druge strane, ne bi mogla biti zloupotrebljavana u dnevnopolitičke svrhe.

POVEZANO: NOVI PAZAR DANIMA BEZ STRUJE