Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Novi Pazar Politika Sandžak Srbija Vijesti

Klinički centar uopšte nije spomenut u Budžetu za 2021.

Share

Poslanica SDA Sandžaka Selma Kučević, postavila je pianje da li su opredijeljenja sredstva za projekat Kliničkog centra u Novom Pazaru i ako jesu, gdje se to nalazi u Budžetu za 2021. jer kao poslanici nisu mogli da ih pronađu u istom.

Ministar Siniša Mali je odgovorio obećanjem da će se od predloženih sredstava za projekte u zdravstvu raditi 23 projekta, a da, po njegovim riječima, među njima je i projekat Kliničkog centra u Novom Pazaru.

Selma Kučević je istakla da, ako govorimo o zdravstvenoj situaciji u ovoj zemlji, mora se spomenuti i to da u Opštoj bolnici u Novom Pazaru trenutno liječe ne samo građani Novog Pazara, već i građani iz susjednih opština Tutina, Raške, Sjenice, Ivanjice, Kraljeva, Leposavića i ostalih.

Smatram da je zaista poražavajuća činjenica to da se u ovom prijedlog u zakona nije našlo mesta za projekat izgradnje KC u Novom Pazaru. Naime, vaši koalicioni partneri su već naveli da su, zapravo, sredstva za ovaj KC opredjeljenja, međutim, proučavajući ovaj prijedlog zakona mi to nismo mogli pronaći, pa od vas tražim da mi kažete da li su stvarno ta sredstva opredjeljenja i gde se to nalazi jer, kao što rekoh, mi to nismo mogli da pronađemo u istom.“


 

Tagovi