Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Politika Preševska Dolina Region Srbija Vijesti

KIDISANJE NA PREŠEVSKU DOLINU: Vučić u Bujanovcu o čuvanju “kosovskog zaveta”

Share

Aleksandar Vučić je jučer doputovao u manastir Prohor Pčinjski na akademiju ove crkvene ustanove, gdje je od episkopa vranjskog Pahomija, dobio orden prepodobnog Prohora Pčinjskog.

Sa srpskim predsjednikom je u turneji po jugu Srbije, a o kojoj smo mogli saznati na njegovom instagram profilu, bio i Milorad Dodik.

Čuvaćemo i štitićemo i kosovski zavet i Vidovdan, ali ćemo brinuti o budućnosti našeg naroda i na Kosovu i Metohiji, ali i Bujanovcu i svgude gde ljudi žive, kazao je Aleksandar Vučić ovom prilikom, dok se zapravo građani Bujanovca albanske nacionalnosti bore sa višedecenijskim srpskim aparthejdom.

Kosovski zavjet je inače mitomanija srpskih šovinista, koja je pokrenula i sve ratove u toku devedesetih.

Ocjena je da je Vučićev jučerašnji vatreni govor, zapravo kampanja kojom se unaprijed hoće skrenuti pažnja sa sutrašnjeg sastanka sa Aljbinom Kurtijem. Obično se iza najvatrenijih Vučićevih govora kriju teški porazi i slabosti, a ovog puta je blagovremeno i unaprijed nastupio na takav način.

U “proiznesenju svoje besede”, uvodničar ove akademije, srpski akademik Slavenko Terzić, iznio je niz šovinističkih stavova prema Albancima

Srpski patrijarh je nakon akademije otputovao u Bujanovac, kako su beogradski mediji izvjestili: “da sa djecom gleda televizijski prenos meča srpskog tenisera Novaka Đokovića”.