Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Politika Vijesti

KARL BILT OŠTRO VUČIĆU: Sa kineskim avionom šou, a o pomoći EU šutnja?!

Share

Švedski diplomata i kopredsjedavajući Vijeća Europe za vanjsku politiku Kar Bilt, kritikovao je Srbiju i srpskog predsjednika zbog šutnje na pomoć iz Europske unije, dok se istovremeno, kaže Bilt, Predsjednik Vučić pravi veliku predstavu (made a great show) sa avionom iz Kine.

Bilt se nadovezao na tvit veleposlanika Fabricijia, koji je obavijestio javnost da je transport određenih potrepština platila Europska unija, te da je to primjer solidarnosti na djelu.

Nakon ovoga su se oglašavali srpski političari, ističući da je EU platila “samo” transport za 93 miliona paketa.

Srpski premijer je najprije na tviteru napisala da je riječ o robi koju je Srbija platila, a da je Srbija “neizmjerno zahvalna” zbog pomoći EU u tome, a što je Blic prenio sa naslovom “Tviter gori posle okršaja Karla Bilta i Ane Brnabić”. Srpski je premijer se i u kasnijoj izjavi za televiziju osvrtala na sporni tvit.

Danas se oglasio i srpski ministar Rasim Ljajić, koji je također govorio o tome da je Srbija sama platila maske iz Kine.

Približno pola miliona eura koliko je EU donirala u ovoj akciji i dalje se u drugom planu naspram great show srpskih političara i tabloida, a što je Bilt jedino i kazao.

 

Tagovi