Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Bosna i Hercegovina Crna Gora Region Vijesti

JEDINO SA SRBIJOM SPOROVI… Bosna i Hercegovina i Crna Gora potpisale sporazum o graničnim prelazima

Share

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić potpisali su Sporazum o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o graničnim prelazima za pogranični saobraćaj, kao i anekse Sporazuma o sprovođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima, saopšteno je iz MUP-a.

Sekulović i Cikotić (Foto: gov.me) Sekulović i Cikotić (Foto: gov.me)

Kako je saopšteno iz MUP-a, ministri su razgovarali i o unapređenju saradnje u oblasti bezbjednosti, a konstatovano je da postoji obostrana spremnost za jačanje međusobnih odnosa i zajedničkih interesa.

Sekulović je kazao da će Sporazum o izmjenama i dopunama Sporazuma o graničnim prelazima za pogranični saobraćaj dodatno omogućiti efikasnije rješavanje svakodnevnih životnih pitanja stanovništva koje živi u pograničnim područjima obje države.

Govoreći o potpisanim aneksima Sporazuma o sprovođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima, ministar Sekulović objasnio je da će na njima biti primijenjen koncept integrisanog upravljanja granicom.

“Zajednički granični prelazi doprinijeće jednostavnijoj i bržoj graničnoj kontroli, racionalizaciji i jačanju uzajamnog povjerenja, unapređenju saradnje između graničnih službi i efikasnijoj primjeni zajedničkih mjera u suzbijanju svih oblika prekograničnog kriminala”, kazao je Sekulović.

Foto: gov.me Foto: gov.me

Ministar Cikotić istakao je da ga raduje kontinuirana stabilnost odnosa između dvije zemlje.

“Građani obje države će slobodnije, jednostavnije i lakše prelaziti granicu. Time potvrđujemo univerzalne principe integracije i povezivanja, a ne fragmentacije”, kazao je Cikotić.

Cikotić je pozvao ministra Sekulovića u posjetu Bosni i Hercegovini, kao i nastavak razgovora o bezbjednosnim izazovima na najvišem nivou, navode iz MUP-a.

izvor – rtvcg

Tagovi