Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Srbija Vijesti

Igor Jurić: Iza napada na mene stoji Aleksandar Vučić

Share

Nakon što je dr. Rade Panić bio meta Vučićevih psihotičnih radikalskih izlijeva, uslijedila je kampanja režimske medijske mašinerije.

Osim tabloida i raznih “analitičara” sa TV Happy i Pinka, Panića je kritikovao i Nebojša Krstić, ali na jedan zaista nečuven način koji potpuno ostavlja bez teksta.

On je ovog predanog ljekara, tj. njegovu borbu i napore protiv pandemije, uporedio sa borbom Igora Jurića protiv pedofilije, inače oca djevojke Tijane, koja je silovana i ubijena.

Cilj cinizma je dakako bilo negiranje obje stvari, Panićeve borbe protiv korone i Jurićeve borbe protiv pedofilije.

Normalnoj osobi baš i ne može biti najjasnije, zašto se neoradikalski režim obračunava na ovakav način sa ovom dvojicom, apsolutno apolitičnih ljudi.

Donekle i shvatljivo(?), Panić je postao meta nakon što je uživo u program N1 govorio o problemima zdravstva, pri čemu je vidno suzdržavao plač.

Shvatljivo bi bilo, mada nikako i prihvatljivo, utoliko što režim vodi već mjesecima kampanju o uspješnom držanju u pandemiji, a što je Panićev emotivni i iskreni nastup, bez primarne namjere da se konkretno time bavi, poprilično u jednom momentu raskrinkao.

Dok je uzimanje oca ubijene djevojčice kao metu, pa makar on za zločin koji se desio i krivio državne organe, jer zaista i nisu ni ovog puta pokazali, nije baš objašnjivo.

Igor Jurić je inače

 

već duže vrijeme izložen medijskoj torturi naprednjačkog režima.

Doskorašnji vrhunac je bio 31. maja ove godine, kada mu je državna sekretara MUP-a Biljana Popović, uživo u emisiji gdje su zajedno gostovali, postavila pitanje gdje je bio kada mu je ćerka ubijena.

Na 36:50 je došlo do tog, blago rečeno “incidenta”, kada je Igor Jurić kazao da ne vjeruje institucijama države:

 

Nakon ovog bolesnog tvita je uslijedio i nastavak.

9. decembra je u izjavi za danas, otac i osnivač Fondacije Tijana Jurić, u izjavi za Danas kazao da ga je Krstić napao po direktnoj naređenju Aleksandra Vučića, a što je onda izazvalo i dalje reakcije.

Tagovi