Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Politika Vijesti

Iz budžeta Srbije 1,64 miliona eura za udruženja u Crnoj Gori

Share

Na današnjoj sjednici Vlade Srbije, kako je saopšeno, donijeta je odluka o upućivanju jednokratne finansijske pomoći različitim udruženjima u Crnoj Gori, koja se bave unapređenjem privredne, kulturne i političke saradnje Crne Gore sa Srbijom i bosansko hercegovačkim entitetom „Republikom Srpskom“.

Ukupna vrednost pomoći koja će biti raspoređena ovim udruženjima iz budžeta iznosi više od 1,64 miliona evra, kako se navodi u saopštenju.

Obraćajući se na svečanosti povodom Dana nezavisnosti predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković rekao je da podjele u Crnoj Gori četrnaest godina od referenduma i obnove nezavisnosti nisu nestale, već je u nekim stvarima danas otpor crnogorskoj suverenosti radikalniji nego prije deceniju i po.

Marković je istakao i da će sve vjerske zajednice imati isti status u pravnom poretku Crne Gore, te da će se svi nesporazumi rješavati na miran i demokratski način.

U Crnoj Gori već duže traju aktivnosti, koje su podržane od strane različitih političkih i drugih grupacija iz Srbijem a koje se preduzimaju ciljem destabilizacije mira i stabilnosti Crne Gore, a koje, posebno u Južnom Sandžaku oživljavaju i evociraju nemile uspomene iz 90-tih godina.

Tagovi

Može vam se svideti