Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Politika Preševska Dolina Sandžak Srbija Vijesti

ZAMIJENIO ŠEŠELJA Zabrinjavajuće Zukorlićeve izjave i napadi na Kamberija i tim njegovih poslanika

Share
Vješto formulisano pitanje voditelja Milomira Marića, probudilo je kod zamjenika Ivice Dačića najzlokobniji vokabular, na kojem bi mu se divili i najljući srpski šovinisti.

 

 

Da li ti smeta što ljudi citiraju Kamberija, umjesto tebe?, bila je formulacija kojom je voditelj, igrajuči na kartu sujete i patološke zavisti, dodatno razjario iskompleksiranog i frustriranog beogradskog avanturistu.

 

U unaprijed smišljenim pitanjima i odgovorima režimskog “rijaliti hepijia”, Zukorlić je u ovoj emisiji trebao braniti Atlagića i Bekareca, a svakako napadati Kamberija i njegov tim u parlamentu. Pitanje u kojem se ističe “omiljenost” Kamberija, sa opaskom “umjesto tebe”, što je vješto ubacio lukavi Marić, dodatno je razjarilo ovu potpuno “pročitanu knjigu”, osobu koja režimu služi i kao sredstvo i predmet manipulacije.

 

 

Ulazeći u svoju posljednju i najopasniju fazu fašitičkog ludila, već viđenog devedesetih, ovaj režim u potpunosti ponavlja ono što je radio i devedesetih. Čak i fraze.

Ono što je poražavajuće je činjenica, da među nama djeluju i to kao istaknuti predstavnici, osobe kojima je se manipuliše putem njihovih slabosti.

 

Brojni su potkupljivi istaknuti pojedinci, zatim i oni sa željom za položajem, oni sa strahom i slično tome, a na slučaju Muamera Zukorlića vidimo i psihički nedozrele osobe. Dotičnom je očito dovoljno reći da je neko “omiljen, umjesto njega”, pa da na to ispolji nekontrolisanu mržnju.

 

 

U stilu SNS poslanice Biljane Pantić Pilje, koja je nedavno u parlamentu izgovorila omiljenu radikalsko-socijalističku frazu iz ratne progande devedesetih – “strani plaćenici i domaći izdajnici”, i Muamer Zukorlić je na TV Happy govorio o “stranim plaćenicima”.

 

Na ovoj paroli čiji je autor miloševićevska ratna propaganda, a koju danas ponavljaju Zukorlić i ostale sitne duše neo-radikalskog fašističkog režima, rasturena je jedna država, ubijeno je nekoliko stotina hiljada ljudi, milioni su raseljeni…

 

Sulejman Ugljanin i Šaip Kamberi prave predstavu u parlamentu, ad hominem je tvrdnja “zvijezde” TV Happy.

 

Podsjećamo, Kamberijeva “predstava” je zapravo zahtjev da se recimo otkriju masovne grobnice civila u Srbiji.

Tagovi

Može vam se svideti