Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Politika Srbija Vijesti

HVALITE ME USTA MOJA, Vučić: Orden sv. Save koji sam dobio, govori da sam dobar čovek

Share

Prijeteće parole sa prizivanjem smrti su vrlo česte u Srbiji, maltene kao dio narodne kulture i foklora. Nigdje na svijetu se kao u srpskom društvu, prijetnje msrću ne sreću na sportskim manifestacijama, kao “navijačke pjesme”

Prijeti se smrću drugim narodima, ali i političkim protivnicima, kao što je slučaj ovoga puta kada je meta Boris Tadić.

Tadić je naime kriv, jer je “predao srpskog heroja” Ratka Mladića, dugogodišnjeg bjegunca i nedavno osuđenog za brojne ratne zločinje i genocid.

Iako su mjesta na kojima su osvanuli natpisi “Smrt Borisu Tadiću” pokrivena video nadzorom, sve se danima svodi na busanja srpskog predsjednika, ali i drugih rpedstavnika vlasti “da će zaštiti Tadića”, kao i “da će počinioci biti kažnjeni”.

Tako je i jučer u intervjuu za TV Pink, Aleksandar Vučić izjavio za sebe da je “dobar čovek”, a povodom prijetnji Tadiću.

On je najprije kazao da je njegova dužnost da zaštiti Tadića (mada to baš i nije predsjednikova ingerencija), a onda dodao:

“Neka svako priča o meni, ja sam dobio najviše crkveno priznanje – orden svetog Save, zbog podrške crkve za sve što smo uradili i to govori o meni, kakav sam ja čovek”

Tagovi