Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Sandžak Stavovi Vijesti

Hajdinović: Patriotske snage Bošnjaka će poraziti smutljivce pod zaštitom srpskih institucija

Share

Vučićev velikosrpski režim preko svojih poslušnika u Sandžaku i dalje vrši napade na Bošnjačko nacionalno vijeće. Građani Sandžaka, Bošnjaci, patriotske snage Bošnjaka i ovaj put su odbranili svoje Vijeće i to ih mnogo nervira.

 

REAKCIJE: Mirza Hajdinović, sekretar Bošnjačkog nacionalnog vijeća

 

Bivši Muamer Zukorlić je izgubio mandat u skladu sa zakonom.

 

Više od godinu dana nije učestovao u radu Vijeća i samim tim, u skladu sa zakonom gdje se jasno kaže da vijećniku mandat prestaje prije isteka mandata ako duže od godinu dana ne prisustvuje sjednicama Vijeća, njemu je i prestao mandat.

 

To ignorisanje rada i dužnosti u BNV, koje ima i svoje zakonske posljedice jer BNV radi u skladu sa zakonom, opet je posljedica toga što je njegovo jedino interesovanje kako izazvati sukobe među Bošnjacima u cijelom Sandžaku i kako izazvati sukobe u Bošnjačkom nacionalnom vijeću.

 

Ali, poznat po lažima, širenju smutnje i zlonamjernom izvrtanju činjenica, on pokušava prikazati kako je navodno neko njemu “oduzeo mandat”, a ne da mu je zbog neuvažavanja i ignorisanja Vijeća u skladu sa zakonom prestao mandat, što je Vijeće i konstatovalo.

 

Republička izborna komisija se u slučaju Džudževića pridržavala zakona i precedure. Njegova nečasna uloga je prestala i nije dobio paradržavnu zaštitu srpskih institucija. U slučaju Zukorlića, RIK suspenduje zakon i ne donosi rješenje. 

 

E sad, druga je stvar što ljubimci Vučićevog velikosrspkog režima i njegovi slijepi poslušnici u Sandžaku imaju zaštitu od strane srpskih institucija, pa Republička izborna komisija u ovom slučaju ne donosi rješenje. To već govori o njima i još jednom potvrđuje ko su oni.

 

Da Vijeće odluke donosi u skladu sa zakonom potvrdili su i kada je u pitanju konstatovanje prestanka mandata bivšeg vijećnika Esada Džudža, kome je također u skladu sa zakonom konstatovan prestanak mandata iz razloga što nije učestvovao u radu i Republička izborna komisija je to potvrdila, a što se vidi iz rješenja koje su dostavili Vijeću. I za to im je trebalo više od tri mjeseca, mada je RIK uredno zasjedao svo to vrijeme, ali su ipak na kraju donijeli odluku potvrđivanja konstatacije.

 

Ovo je još jedna potvrda da za ljubimce Vučićevog velikosrpskog režima zakoni ne važe i da imaju punu podršku od srpske države Srbije da lažima i sijanjem smutnje stvaraju nered i pokušavaju da izazivaju sukobe u Sandžaku.

 

Patriotske snage Bošnjaka će poraziti anarhiste u Sandžaku, njihovo sijanje smutnje i izazivanje sukoba, kao i njihovu upotrebu sile i nasilja za postizanje političkih ciljeva.

Tagovi

Može vam se svideti