Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Džaferović oštro odgovorio Vučiću i Dodiku

Bosna i Herzegovina Vijesti

Džaferović oštro odgovorio Vučiću i Dodiku

Share

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, osvrnuo se na najnovije velikosrpske ispade Aleksandra Vučića

– Takvim porukama unosi se nemir i bespotrebno podižu tenzije. Iako svaki put formalno ponovi da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH, predsjednik Srbije Vučić nakon toga obično dopuni izjavu stavom koji negira tu obavezu koju njegova država svakako ima. Ovaj put je to uradio nazivajući Trebinje “najljepšim srpskim gradom”. Trebinje jeste prelijep grad, ali pripada podjednako svakom čovjeku u Bosni i Hercegovini, kao i svaki drugi pedalj ove zemlje. Ništa u ovoj zemlji ne pripada samo jednom narodu i to bi Vučić konačno morao naučiti – kazao je Džaferović, a prenosi Federalna novinska agencija.

Džaferović je reagovao na Vučićevu i Dodikovu tezu o povezanosti statusa Republike Kosovo sa statusom Bosne i Hercegovine. On je kazao da administrativna jedinica RS, nije niti može biti povezana sa statusom Republike Kosova i Srbije.

– RS je administrativna jedinica u Bosni i Hercegovini i može postojati samo kao takav, ili ne postojati uopće, zaključio je Džaferović.

Danas je srpski predsjednik boravio u posjeti Banja Luci, gdje je donirao opremu za bolnice u RS. Istovremeno, Sandžak je već skoro dva mjeseca jedno od najvećih trenutnih žarišta u svijetu.

 

Tagovi

Može vam se svideti