Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Bosna i Hercegovina Novi Pazar Sandžak Vijesti

Dr. Zijah Rifabegović: Đerlekov gest mi ne može pokvariti dojam

Share

Neugodno iznanađenje šefu tuzlanskog tima dr. Zijahu Rifatbegoviću bio je oproštaj s čelnim čovjekom novopazarske bolnice dr. Mirsadom Đerlekom, piše Faktor.

Srpski režim je postavio Mirsada Đerleka početkom mjeseca na izmišljeno mjesto “koordinatora” OB, nakon što je aktualni direktor Meho Mahmutović otišao na bolovanje u jeku epidemije.

Podsjećamo, Beograd je danima zabranjivao dolazak bosanskohercegovačkih medicinara, a srpski predsjednik je u intervjuu za RTS nipodaštavao njihovu pomoć, naglasivši kako on “svakog dana šalje po milion evra” u Novi Pazar.

Sudeći po izjavi za Faktor, dr. Rifatbegovića nije puno pogodio neljudski čin Vučićevog koordinatora.

– Kolega je bio je na “važnom” sastanku koji nije mogao prekinuti i putem sekretarice se zahvalio i poželio nam sretan povratak. Ja sam se uljudno zahvalio na gostoprimstvu i zamolio sekretaricu da mu prenese naše pozdrave i zahvalnost. Ja to ne bih niti spominjao, međutim doc. dr. Šefćet Hajrović, šef hiruških grana, bio je iznenađen i razočaran tim postupkom i odmah je reagovao – kaže za Faktor dr. Rifatbegović.

Pored šefa medicinskog tima, hirurga dr. Zijaha Rifatbegovića, piše dalje Faktor, sa Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla, u humanoj misli u Sandžaku bili su i anesteziolog dr. Damir Pištoljević, internista dr. Edin Jašarević te diplomirani medicinski tehničari Jasmin Trumić, Amir Borić i Boris Perkić.

– Ja taj postupak kolege nisam doživio tragično, ali je bilo iznenađenje da se nije izašao na minut da se pozdravimo. Mi u timu nosimo prekrasne utiske i taj nam gest ne može pokvariti dojam koji nosimo za čitav život – zaključio je dr. Rifatbegović.

Faktor.ba, Sandžak.rs