Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Politika Vijesti

DR. UGLJANIN: ZLOĆUDAN VELIKOSRPSKI PLAN ZA SANDŽAK

Share

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin reagujući na aktuelna dešavanja u Sandžaku, objavio je danas na svom tviter nalogu da aktuelni režim srpskog predsjednika Vučića po uzoru na ruski model u Čečeniji pokušava da Bošnjacima Sandžaka nametne dugogodišnjeg muftiju Muamera Zukorlića na čelo civilne vlasti u svojstvu specijalnog predstavnika velikosrpskog okupacionog režima u Sandžaku.

Po tom modelu srpski ministar Šarčević ignorišući Ustav i zakone, volju zapošljenih i roditelja na legalno provedenom javnom konkursu, svojim rješenjem pokušava da nametne Zukorlićevog vjerskog ekstremistu za direktora osnovne škole u Novom Pazaru koja je proglašena od posebnog značaja za Bošnjake. – zaključio je predsjednik Ugljanin.

Sandžački Bošnjaci su autohton narod u Sandžaku, kulturan, tolerantan i miroljubiv narod koji evropski živi, evropski misli i radi podsjetio je Ugljanin na stranačkoj konferenciji za medije održane u srijedu na temu državne politike u Sandžaku. „Već punih 29 godina organizovan kroz Stranku demokratske akcije Sandžaka i Bošnjačko nacionalno vijeće pokušava kroz državne institucije i demokratske procedure da obezbjedi uslove za trajan i stabilan mir, da izgradi društvo jednakih mogućnosti za sve, društvo zasnovano na vladavini prava i jednakosti pred zakonom.“ – naglasio je dr. Ugljanin.

Tagovi

Može vam se svideti