Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Crna Gora Politika Region Srbija Stavovi Vijesti

Donošenjem Rezolucije u Crnoj Gori PORAŽEN VUČIĆ ALEKSANDAR

Share

U povodu događaja u cnogorskom parlamentu, donošenja Rezolucije i smjene ministra Leposavića, novinarka Danasa Snežana Čongradin, u tekstu naslovljenom: Reakcije na crnogorsku Rezoluciju o Srebrenici: Poraz negatora genocida, prenosi izjave relevantnih beogradskih analitičara i poznavaoca prilika.

Staša Zajović iz Žena u crnom ističe da je ovim potezom poražen i sam Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

– Smatram da se radi o izuzetno važnom činu – ne samo u krivično- pravnom i političkom smislu, poštovanju presuda i sudski utvrđenih činjenica. To podrazumeva sankcije za negatore genocida tako da je ostavka ministra pravde Leposavića pravedna, opravdana i politički važna. Izjava u Skupštini CG je važan moralni čin u smislu poštovanja žrtava genocida u Srebrenici kao i građana/ki CG, pre svega civilnog društva, koje se kontinuirano bori protiv negiranja genocida – kaže za Danas Staša Zajović iz Žena u crnom.

Kako dodaje, ovaj čin je izuzetno važan poraz negatora genocida i obožavatelja ratnih zločinaca na čelu sa Aleksandrom Vučićem, čime je, napominje ona, propao njihov agresivni, opasni pokušaj širenja nekažnjivosti na takozvani srpski svet.

– Jasno je da Vučić nastavlja destabilizaciju CG i cele regije preko ratnohuškačkih medija u Srbiji, koji govore ono što se on iz pragmatičnih spoljnopolitičkih razloga ne usuđuje – zaključuje Staša Zajović.
Tagovi