Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Kosovo Politika Preševska Dolina Sandžak

Dok drugi šute, Kamberi usred Beograda na godišnjicu Sjeverina: Nema napretka bez suočavanja sa svojim zločinima

Share

Motiv prikrivanja ratnih zločina i motiv prikrivanja, eventualnih masovnih grobnica kosovskih Albanaca, je dovoljan razlog za nas da ne glasamo za to, rekao je gospodin Kamberi povodom kandidature Ivice Dačića.

Nakon njegovog prvog izlaganja u kojem je saopštio stav poslaničkog kluba “Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka”, uslijedile su replike predstavnika režimske većine, posebno poslanika SPS iz koje dolazi Ivica Dačić.

Na koncu, gospodin Kamberi se na sve to oglasio kratkom replikom, a za repliku se javljao i poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović.

Pogledajte oba obraćanja gospodina Kamberija:

Šaip Kamberi: Nećemo podržati Dačića

Narodni poslanik iz Preševske doline i član poslaničkog kluba Ujedinjena dolina (Lugata e Bashkuar) – SDA Sandžaka, gospodin Šaip Kamberi, govorio je o razloima naše poslaničke grupe zbog kojih smo protiv izbra Ivice Dačića za predsjednika Skupštine.

Gepostet von SDA Sandžaka am Donnerstag, 22. Oktober 2020

 

Šaip Kamberi – replika

Na dan godišnjice otmice u Sjeverinu, narodni poslanik Šaip Kamberi je govorio o zločinima nad Albancima i nad Bošnjacima.U svom prethodnom obraćanju, gospodin Kamberi je iznio stav poslaničkog kluba "Ujedinjena Dolina – SDA", inače jedine opozicije u parlamentu, da će glasati protiv izbora Ivice Dačića, a na šta je uslijedila salva odgovora predstavnika srpskog režima. Gospodin Kamberi je na ovaj način replicirao na sve to.

Gepostet von SDA Sandžaka am Donnerstag, 22. Oktober 2020

Tagovi

Može vam se svideti