Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Bosna i Hercegovina Politika Region Srbija Vijesti

Dodik sa Lavrovim, ovaj put bez krijumčarenih ikona

Share

U Beogradu je večeras upriličena radna večera čiji je domaćin predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a stigli su i šef ruske diplomatije Sergej Lavrovi i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Za dobru atmosferu vjerovatno će se pobrinuti predsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić, poznat kao čovjek koji voli gostima i zapjevati. Pored Dačića, goste će zabaviti orkestar Binički, što je najavio lider Srbije.”I pored teških tema, biće ovo jedno lijepo veče, uz domaće specijalitete i muziku orkestra Binički. Samo ja ne mogu da jedem, jer sam imao već šest ručkova sa prijateljima iz nesvrstanih zemalja, ali sam srećan što mogu da ugostim Sergeja”, poručio je Vučić.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Fotoreporteri su zabilježili i srdačan pozdrav Dodika i Lavrova, a ono što se može primjetiti da ovaj put član Predsjedništva BiH nije donio poklon Lavrovu za razliku od prošlog puta kada mu je poklonio 300 godina staru pozlaćenu ikonu koju mu je ruski ministar vanjskih poslova vratio jer Ukrajina tvrdi da je ikona ukradena i da predstavlja ukrajinskog kulturno blago.

Afera “Ikona” u Bosni i Hercegovini nikada nije dobila zvaničan epilog s obzirom da Tužilaštvo BiH nakon skoro godinu nije završilo istragu ili barem o tome informisalo javnost.

Klix

Tagovi

Može vam se svideti