Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Bosna i Hercegovina Region Svijet Vijesti

Reakcije iz BiH povodom nestina koje je iznio Natanjahu

Share

Član predsjedništva Bosne i Hercegovine, reagovao je povodom izjave premijera Benjamina Natanjuha na twitteru, u kojoj se zahvaljuje zemljama koje su navodno podržale agresiju na Gazu, spominjući i Bosnu i Hercegovinu.

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu stavio je zastavu Bosne i Hercegovine uz zastave zemalja koje podržavaju aktuelne akcije Izraela. Moja poruka pemijeru Netanyahuu je da Bosna i Hercegovina ne podržava i ne može podržavati ubistva nedužnih civila u Gazi koje vrše izraelske vojne snage. Pozivam premijera Netanyahua da obustavi nesrazmjerne napade na Gazu i da svoj doprinos kako bi se uspostavio mir za palestinski i izraelski narod.

I ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je također izdalo saopštenje povodom eskalacije sukoba i spornih Natanjahuovih izjava:

Država Bosna i Hercegovina podržava samo mir i napore za postizanje pravednog rješenja za Palestinu i Izrael. Nikakvo nasilje ne vodi trajnom miru i stabilnosti. Naprotiv. Pozivamo i podržavamo hitni prekid napada u kojima stradaju nevini”, kaže se u saopštenju koje potpsuje ministrica BiseraTurković, a zatim dodaje:

“Bosna i Hercegovina podržava rješenje koje uključuje dvije države smatrajući da se samo pregovorima može doći do rješenja i trajnog mira. Također, podržavamo i međunarodne inicijative koje bi pomogle zaustavljanje posljednjeg vala nasilja”

Tagovi

Može vam se svideti