Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Sandžak Vijesti

BNV Uspješna realizacija programa i svečanosti povodom Dana maternjeg jezika

Share

U okviru obilježavanja Dana maternjeg jezika, koji se kao međunarodni praznik obilježava 21. februara, Bošnjačko nacionalno vijeće je imalo dva zapažena događaja.

U subotu 20. februara je u velikoj sali glavnog ureda je održana promocija edicije „Interpretacije iz bošnjačke književnosti”.

Učešće su uzeli doc. dr. Nadija Rebronja, koja je radila recenziju i autori prof. dr. Sead Šemsović i prof. dr. Nehrudin Rebihić.

Moderator i uvodni izlagač, bio je potpredsjednik BNV Muhedin Fijuljanin.

Narednog dana 21. februara, održana je konferencija „Stanje i perspektive maternjeg jezika“, gdje su učešće uzeli potpredsjednik Vijeća prof. dr. Sait Kačapor, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona u Bosni i Hercegovini dr.sc. Rašid Hadžović, zatim sa Univerziteta “Džemal Bijedćić iz Mostara, šefica Odsjeka za komunikologiju dr.sc. Semina Ajvaz, dekan Fakulteta humanističkih nauka prof. dr. Edin Šator i prodekan za nastavu prof. dr. Irma Marić, te direktorica Pedagoškog zavoda Mostar dr. Enisa Gološ i potpredsjednik Vijeća Muhedin Fijuljanin.

Sledeći