Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Medijski monitoring Politika Vijesti

BESRAMNA POLITIZACIJA SKUPA PODRŠKE PALESTINI

Share

Suočeni sa dramatičnim padom rejtinga i u težnji da spase svoje dugogodišnje pozicije – ono što se spasiti ne može, SDP Rasima Ljajića je pokušala  zloupotrebiti čak i protest podrške palestinskom narodu.

Skup je danas održan u glavnom gradu Sandžaka, a istovremeno su putem kanala svoje propagande mašinerije, poslušnici velikosrpskog režima dezinformisali javnost da zapravo njima pripada zasluga za organizaciju.

Riječ je o okupljanju građana Novog Pazara, koji su na ovaj način iskazali svoju podršku miru i pravu palestinskog i svih drugih svjetskih naroda na život dostojan čovjeka.

Potpredsjednik SDP Vladimir Marinković, (2018.). Pismo podrške Izraelu.

Inače, SDP poznata kao partija, koja je među vladajućim srpskim partijama naklonjena Izraelu. Parlamentarne grupe prijateljstva sa Izraelom, u pravilu na svom čelu imaju nekog iz te skupine.

Između brojnih pokazatelja naklonjenosti SDP-a Izraelu, recimo Vladimir Marinković, bliski prijatelj Rasima Ljajića i dugogodišnji potpredsjednik SDP, tako je 2019. godine primio u Skupštini goste iz Izrela i iskazao podršku u borbi, zatim je i boravio u izraelskom Knesetu 2020. godine, Palestince je veoma često nazivao teroristima (intervju na engleskom), te je i učestvovao na desetinama tribina posljednjih godina, a u kojima je iskazivana podrška cionističkoj ideji.

SDP svakako ima pravo da podržava Izrael i cionističke ideje, kao što i drugi građani imaju pravo na slobodu svojih stavova, ali začuđuje drskost SDP da nakon svih ovih dugogodišnjih poteza pokušavaju politički profitirati na palestinskoj žrtvi.

Iz svega ovoga je sasvim jasno da današnji protest, kao uostalom i sve aktivnosti sandžačkog naroda, nemaju nikakve veze sa poslušnicima velikosrpskog režima iz SDP i njihovim interesima. 

Svakako, skupovi koje SDP organizuje u Sandžaku su prepoznatljivi po autobosima iz Srbije i po ikonografiji koja je strana ovdašnjem stanovništvu, a to nije bilo danas.

Tagovi

Može vam se svideti