Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Medijski monitoring Novi Pazar Politika Sandžak Stavovi Vijesti

AHMEDIN ŠKRIJELJ: MRZE I LJAGAJU SAMO SLABI!

Share

Sandžačka politička scena je u velikoj mjeri kontaminirana najgorom vrstom javne komunikacije, a što je posljedica trajnog djelovanja paradržavnog sistema u Sandžaku.

Režimskim poslušničkim partijama je u Novom Pazaru samo, omogućeno posjedovanje čak i televizijskih stanica, a dati su im i brojni drugi javni resursi i kapaciteti, koji se inače finansiraju iz javnih budžeta.

Sve to u cilju devastiranja zdravog političkog života i sandžačkog društva u globalu.

Nerijetko smo imali i strašne situacije zloupotrebe djece, kada se ona udaljena od pogleda roditelja, zloupotrebljavaju i usmjeravaju na učešće u tim kontaminacijama.

Riječ je o kriminalu najgore vrste koji će se ubrzo susresti sa svojim posljedicama i sankcijama.

Na svu sreću i kod novije generacije sandžačkih političara imamo značajan broj mladih intelektualaca koji se u potpunosti pridržavaju drugih i drugačijih mjerila.

Kako u pogledu ideje, tako i po pitanju opšte kulture, sandžački lider dr. Sulejman Ugljanin, a svakako treba ovdje spomenuti i rahmetli Aliju Izetbegovića, itekako imaju dostojne sljedbenike.

Jedan od njih je Ahmedin Škrijelj, nedavno izabran na funkciju predsjednika ogranka SDA Sandžaka za glavni grad Novi Pazar, a što je upravo bio povod nove kampanje tabloidne kampanje.

Škrijelj inače često u svojim javnim nastupima pokušava i predstavnike drugih političkih opcija potaknuti da se pridržavaju makar elementarne kulture, posebno je pažnje i vremena posvećivao tome u novopazarskom parlamentu, ali u tim dobronamjernim pokušajima odgajanja, nije imao baš puno uspjeha.

Za razliku od njega i njegovih kolega iz SDA Sandžaka, koji su ponudili na desetine vrijednih prijedloga odluka i rješenja za aktuelne probleme u gradu, ostali odbornici zapravo ništa od toga za pta ih je narod birao i ne rade, već sav svoj parlamentarizam svode na međusobne uličarske obračune.

Iako se vrlo rijetko osvrće na prozivke ove vrste, a koje dolaze iz onih podlih kuhinja koje su Sandžaku već godinama donosile samo razne nevolje, Škrijelj je u svojoj facebook objavi koju ne napisao vezano za završeni proces izbor organa SDA Novi Pazar, spomenuo i ovakve ružne pojave.

Izborna skupština SDA Novi Pazar je održana 11. septembra ove godine, a zastupnici sa pravom glasa su prepoznavši kvalitete svih kandidata, izabrali Ahmedina Škrijelja za predsjednika Ogranka, skoro plebiscitarnom podrškom. Predložen je od svih mjesnih odbora, a u novi gradski odbor su uključeni doktori, profesori, inžinjeri, kulturni radnici i uspješni privrednici. Među svima njima su u velikom broju mlađi ljudi.
Nakon osvrta na uspješno okončani ciklus, on je ponovio stav i ponudu SDA za saradnju, svima koji su dobronamjerni prema Sandžaku, te istakao principe ponašanja, a koji se tiču poštovanja dostojanstva drugih ljudi.
Sarađivaćemo sa svakim dobronamjernim čovjekom, sa svakim ko želi da sa nama u timu radi dobre i korisne stvari za Novi Pazar i Sandžak.
SDA Sandžaka je sigurna kuća za sve dobronamjerne ljude, za sve patriote, za sve koji hoće dobro sebi i drugima ali ni na čiju štetu.
I na kraju ponavljam da ćemo čuvati dostojanstvo svakog pojedinca bez obzira na to šta o nama govorili.
Svaki pojedinac svojim djelovanjem i javno izgovorenom riječju o sebi kaže ko je, šta je, kome pripada i ko njemu pripada.
Mi nikada nećemo pristati da o drugima govorimo i da radimo na način kako oni govore o nama jer bi onda bili isti kao i oni a to je posljednje što želimo sebi.

Kao ozbiljan političar i kao odlučan borac protiv korupcije, Škrijelj je i inače trn u oku i stalna meta režimsko-kriminalne propagandne mašinerije. Stoga treba i očekivati intenziviranje njihovih podlih radnji nakon izbora na čelo pazarskog ogranka.

Stoga treba dati podršku njemu i svim ovakvim, mladim i obrazovanim sandžačkim nadama, jer samo takvi mogu Novi Pazar i Sandžak okrenuti u drugom smjeru od dosadašnjeg, pogubnog i neispravnog.

Tagovi

Može vam se svideti