Učitavanje

Unesite za pretraživanje

Kultura i obrazovanje Novi Pazar Politika Sandžak Vijesti

Naša vizija je opremanje zdravstvenih ustanova i osposobljavanje medicinskog kadra u glavnom gradu Sandžaka

Share

Zahtjev SDA Sandžaka Novi Pazar da glavni grad Sandžaka dobije stomatološku ordinaciju za adekvatnu zdravstvenu njegu osoba sa posebnim potrebama, samo je jedan u nizu zahtjeva koje bi značilo ostvarenje Novog Pazara kao glavnog grada napredne evropske regije, a koje predstavnici velikosrpskog režima i njihovi poslušnici u gradskoj Skupštini odbijaju.

Djeca i inače osobe sa posebnim potrebama su prinuđena da za ove, u principu rutinske zahvate, putuju u Beograd, a što bi minorna izdvajanja iz gradskog budžeta riješila.

No, odbornička većina nema volju za rješavanje ni ovog problema.

Predstavnici režima protiv adekvatne medicinske usluge u Novom Pazaru

Da se Novi Pazar i Sandžak planski dovode u podređeni položaj, pokazuju i desetine drugih primjera. Tako je recimo na posljednjoj sjednici izglasana odluka da kroz sektor civilne zaštite Novi Pazar ima status, maltene sela pored Kruševca.

Kroz razne oblasti, poput turizma, obrazovanja i drugih, vlast velikosrpskih poslušnika također ima krajnje zabrinjavajući odnos prema svom gradu.

Zahtjev SDA Sandžaka Novi Pazar da glavni grad Sandžaka dobije stomatološku ordinaciju za adekvatnu zdravstvenu njegu osoba sa posebnim potrebama, u dva je navrata iznošen pred Skupštinu.

Oba puta su odbornici SDP/SNS odbili čak i uvrštavanje na dnevni red.

To je inače samo jedan u nizu brojnih zahtjeva koje bi značio ostvarenje Novog Pazara kao glavnog grada napredne evropske regije, a koje predstavnici velikosrpskog režima i njihovi poslušnici u gradskoj Skupštini odbijaju.

Odbornica SDA Sandžaka dr. Hanadi Hajdinović, više puta je govorila o potrebi otvaranja stomatološke ambulante za lica sa posebnim potrebama, kao i o drugim problemima u zdravstvu.

Ovo su neka od njenih izlaganja, iz decembra mjeseca 2020., iz marta i maja mjeseca ove godine:

 

Tagovi

Može vam se svideti